Trainingul de Facilitare Grafică nu este despre arta de a desena, ci este mai degrabă despre proces și despre dezvoltarea unor abilități de a gândi și a acționa vizual; nu este pentru artiști, ci se adresează oricărui tânăr din mediul rural care își dorește să aplice această metodă în lucrul cu alți tineri din comunitatea sa. Fie că vorbim despre prezentarea unor informații într-un mod mai atractiv și ușor de înțeles, despre pregătirea unor flipchart-uri de impact pentru activitățile organizate în sate, ori vrem să atragem atenția membrilor echipei noastre la o ședință de lucru pe o temă anostă, facilitarea grafică e un prieten care te însoțește la drum lung și îți ușurează de multe ori viața, dar ți-o și animă. Află direct de la Andreea Buzec cum poți reda și tu în imagini simple concepte, idei și procese complexe, facilitând transmiterea lor într-un mod rapid, ușor de perceput de ceilalți.
Trainingul de Facilitare Grafică #înRITMrural va avea loc online, pe Platforma Zoom, în zilele de 16 MARTIE (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 17 MARTIE (în intervalul orar 16:00 – 19:00).
Înscrierile se fac online prin completarea formularului disponibil AICI până la data de 14 MARTIE, ora 23:59.
Pe 15 martie participanții vor fi informați pe email dacă au fost selectați pentru a participa la training. Îți recomandăm să dai răspunsuri complete, sincere, coerente și relevante la toate întrebările deschise. Toate costurile de participare sunt acoperite de către Guvernanța EYV pentru participanții selectați. Participarea în ambele zile este obligatorie. Alte detalii în descrierea formularului.
AGENDA (draft):
Ziua 1
Sesiunea 1 – Cunoaștere reciprocă,scurtă istorie a domeniului și a mecanismelor de funcționare;
Cum folosim markerul: cum se ține, selecție culoare, textură, litere cu personalitate + alte tool-uri online;
Sesiunea 2 – Alfabetul vizual: ideograme și pictograme;
Tehnici pentru umbră, volum, perspective;
Ziua 2
Sesiunea 1 – Cum aplicăm facilitarea grafică în procese de învățare: identificare mesaje cheie, creare de metafore vizuale – exemple și aplicații practice;
Sesiunea 2 – Cum aplicăm facilitarea grafică în procese de învățare – aplicații practice;
Sesiunea 3 – Cum să ne facem propriile formate vizuale în funcție de procesele folosite;
Sesiunea 4 – Pașii următori și integrare lecții învățate.
Despre trainer. Educația non-formală a fost o mare descoperire pe care am făcut-o în 2007, începând cu Training for Multipliers for Youth in Action, care mi-a deschis ochii și a oferit șansa unică de a construi o rețea grozavă de prieteni și parteneri pentru viitoarele mele proiecte. De atunci, m-am angajat într-o călătorie de dezvoltare și implementare de proiecte cu și pentru tineret și lucrători de tineret, jucând diferite roluri de la coordonator de proiect, trainer, facilitator, mentor și coach, de asemenea membru al rețelei naționale de formatori pentru Tineret în Acțiune și ESC, dezvoltarea de asemenea, programe de formare pentru alte agenții naționale, toate presarate si cu facilitare grafica. Andreea Buzec
Trainingul de Facilitare Grafică este organizat de Guvernanța programului European Youth Village (formată din Asociația pentru Dezvoltare Activivă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile) și face parte dintr-un Programului de formare #înRITMrural, care va cuprinde în total 10 traininguri online de două zile pentru tineri, lucrători de tineret și grupuri informale ale tinerilor din mediul rural, cât și reprezentanți ai organizațiilor de tineret care activează în rural. Toate trainingurile vor fi adaptate contextului rural în care tinerii, grupurile de inițiativă și organizațiile de tineret membre în comunitatea European Youth Village acționează, pentru a le crește capacitatea de acțiune la nivel local, județean și național.
European Youth Village este un program de dezvoltare și organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, ce urmărește să dezvolte întregul ecosistem de tineret din mediul rural. Prin acest program activăm tinerii și autoritățile publice din comunitățile rurale și contribuim la dezvoltarea de comunități autonome de tineri în mediul rural.
Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „European Youth Village – Un program de referință pentru sectorul de tineret din mediul rural”, proiect derulat de Asociația pentru Dezvoltare Activă în parteneriat cu Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să consolideze capacitatea programului European Youth Village de a deveni un program de referință pentru dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural și de a contribui strategic la schimbări sistemice care să vină în sprijinul tinerilor și întregului ecosistem de tineret din mediul rural din România prin coalizarea sectorului, influențarea și monitorizarea politicilor publice și diversificarea oportunităților, resurselor și instrumentelor de sprijin pentru organizații și tineri.
Post Views: 928