Guvernanța programului European Youth Village (Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile), împreună cu Primăria Comunei Scoarța din județul Gorj și Grupul de inițiativă din Scoarța – Sat European de Tineret 2023, anunță organizarea evenimentului „Priorități #înRITMrural – Măsuri de susținere a ecosistemului de tineret din mediul rural”, care va avea loc la Căminul Cultural Scoarța în data de 22 iunie 2023, în intervalul orar 15:00 – 17:00.
Evenimentul se adresează în special reprezentanților autorităților locale și județene din regiunea Sud-Vest Oltenia. Pentru a confirma prezența sau a primi invitația oficială (dacă nu a ajuns deja la dvs.) puteți scrie un mesaj la adresa: satuleuropeandetineret@gmail.com. De asemenea, vă stăm la dispoziție pentru alte informații despre eveniment, Carta Albă a Tinerilor din Mediul Rural sau programul European Youth Village.
În cadrul evenimentului vom prezenta Carta Albă a Tinerilor din Mediul Rural și vom facilita dialogul între tinerii din mediul rural și reprezentanții autorităților publice pe tema dezvoltării ecosistemului de tineret din mediul rural și măsurile de susținere pentru tineri. Totodată, vom discuta despre apelul de candidatură pentru titlul de Sat European de Tineret 2023, iar tinerii din Scoarța – Sat European de Tineret 2023 vor prezenta rezultatele activităților și proiectelor desfășurate de către aceștia sub umbrela programului European Youth Village.
Carta Albă a Tinerilor din Mediul Rural este un document strategic, realizat împreună cu tinerii din mediul rural, în urma unui ample cercetări desfășurate la nivel național, ce stabilește prioritățile acestora, atât pentru comunitățile lor – în mediul rural, dar și la nivel național și european.
Documentul complet poate fi consultat aici: Carta Albă – europeanyouthvillage.
Activitatea este organizată în cadrul proiectului „European Youth Village – Un program de referință pentru dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural”, derulat de către ADA și Go Free prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Prin acest proiect ne propunem să venim în sprijinul tinerilor și întregului ecosistem de tineret din mediul rural din România prin coalizarea sectorului, influențarea și monitorizarea politicilor publice și diversificarea oportunităților, resurselor și instrumentelor de sprijin pentru organizații și tineri.