Pe parcursul seminarului Rural Youth Connect 3.0 participanții vor cunoaște programul European Youth Village și modul concret prin care, prin intermediul programului, tinerii din mediul rural pot contribui la rezolvarea problemelor din comunitățile lor. Astfel, în cadrul seminarului, participanții vor dezvolta competentele necesare:
- pentru a pregăti candidatura comunei lor pentru titlul de SAT EUROPEAN DE TINERET 2025
- pentru a dezvolta comunități autonome de tineri în mediul rural și ecosisteme de tineret incluzive și reziliente.
- pentru a identifica nevoile, problemele și provocările tinerilor din comunitățile lor și pentru a construi un plan de intervenție în comunitate;
- pentru a crește gradul de participare al tinerilor din mediul rural în procesul de luare a deciziilor;
- pentru a organiza și mobiliza tinerii din mediul rural;
- pentru a da vizibilitate tinerilor din mediul rural;
- pentru a-și transforma comuna într-un sat incluziv și prietenos cu toți tinerii.
Găsești mai multe detalii despre eveniment, inclusiv agenda seminarului AICI.
Descoperă cum a fost la ediția de anul trecut a seminarului Rural Youth Connect AICI.
CINE POATE PARTICIPA LA RURAL YOUTH CONNECT
La Rural Youth Connect sunt așteptați să participe tinerii din mediul rural cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, elevi sau studenți din mediul rural, voluntari ai organizațiilor nonguvernamentale active în mediul rural sau tineri din grupuri informale de tineri din mediul rural (fie grupuri deja înființate sau grupuri care urmează a fi înființate), tineri angajați sau tineri NEET, din toate regiunile țării, care își doresc să producă o schimbare pozitivă în comunitățile lor și vor să afle mai multe despre programul European Youth Village. Participarea minorilor va fi posibilă doar în baza unui acord parental, ce va fi trimis pe mail celor selectați după finalizarea procesului de selecție.
Fie că te-ai decis deja să aplici pentru titlul de Sat European de Tineret 2025, ori doar vrei să te informezi despre programul European Youth Village și oportunitățile pe care le creează pentru tinerii din rural sau poate e prima dată când auzi de noi și vrei să afli cum îți poți activa și tu comunitatea, noi te așteptăm cu drag! Toți tinerii din mediul rural care participă la seminar pot deveni parte a Rețelei RITM – Rețeaua Tinerilor din Mediul Rural și se pot conecta la comunitatea European Youth Village. De asemenea, chiar dacă nu este obligatoriu ca dintr-o comună să participe mai mulți tineri, recomandăm ca din partea grupurilor de inițiativă din mediul rural (deja formate) să participe mai mulți tineri. Participarea minorilor va fi posibilă doar în baza unui acord parental, ce va fi trimis pe mail celor selectați după finalizarea procesului de selecție.
Înainte să te înscrii, te rugăm să te asiguri că poți participa pe toată durata evenimentului. Găsești formularul de înscriere mai jos.
ASPECTE LOGISTICE
Pe durata activității, participanții vor fi cazați la Pensiunea Mama Cozonacilor (situată la „capătul satului Șimon” din comuna Bran, județul Brașov, la aproximativ 6 km de Castelul Bran), în camere de 2 și 3 persoane (fiecare cameră dispune de o baie proprie). Participanții vor lua masa în restaurantul Pensiunii Mama Cozonacilor. Sunt asigurate 3 mese pe zi și două coffee break-uri.
Participanții vor ajunge la cazare pe 24 iunie, până la ora 19:30 și vor pleca pe data de 30 iunie, după micul dejun.
În ceea ce privește transportul participanților până în comuna Bran, fiecare participant este responsabil de stabilirea detaliilor de transport (interval orar, mijloace de transport etc.). Încurajăm participanții să călătorească cu trenul sau cu mijloace de transport în comun. Cea mai simplă modalitate de a ajunge la Bran este să călătorești mai întâi spre Brașov, de unde există mai multe microbuze/autocare spre Bran. Din Bran participanții vor fi preluați cu mașina, de către organizatori (vom stabili împreună, ulterior, detaliile în funcție de orele la care vor ajunge participanții).
Toate costurile privind cazarea și masa participanților vor fi asigurate de către organizatori, iar transportul va fi decontat în limita a 300 lei/participant.
FINANȚATOR
Seminarul Rural Youth Connect 3.0 este organizat în cadrul proiectului „Puterea lui #Împreună – Tineri și Sate Europene de Tineret”, proiect de participare finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Proiectul este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă, împreună cu Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, Asociația Ring the Changes, Organizația Tinerilor Dorneni și Grupul de inițiativă din Hălăucești – Sat European de Tineret 2022-2023, sub umbrela programului European Youth Village.