Vrei să faci o schimbare în comunitate și te întrebi de unde să o apuci în strângerea de fonduri? Înscrie-te la Trainingul de Fundraising facilitat de Anda Șerban (CeRe) și vom descompune împreună domeniul de fundraising în pași mici, instrumente și strategii abordabile. Principalele subiecte ale trainingului vor fi: tipuri de acțiuni de fundraising, instrumente, tipologii de donatori, cum să ceri, planul de fundraising și facilitățile fiscale pentru fundraising.Trainingul se adresează în special tinerilor, lucrătorilor de tineret și grupurilor informale ale tinerilor din mediul rural, cât și reprezentanților organizațiilor de tineret și instituțiilor care activează în rural / lucrează cu tineri din mediul rural.
Trainingul de Fundraising #înRITMrural va avea loc online, pe Platforma Zoom, în zilele de Vineri, 31 MARTIE (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și Sâmbătă, 1 APRILIE (în intervalul orar 10:00 – 14:00). Trainingul online de două zile pentru tineri, lucrători de tineret și grupuri informale ale tinerilor din mediul rural, cât și reprezentanți ai organizațiilor de tineret care activează în rural.
Înscrierile se fac online prin completarea formularului disponibil AICI până la data de 29 MARTIE, ora 23:59.
Pe 30 aprilie participanții vor fi informați pe email dacă au fost selectați pentru a participa la training. Îți recomandăm să dai răspunsuri complete, sincere, coerente și relevante la toate întrebările deschise. Toate costurile de participare sunt acoperite de către Guvernanța EYV pentru participanții selectați. Participarea în ambele zile este obligatorie. Alte detalii în descrierea formularului.
Despre trainer. Anda-Ilona Șerban activează în sectorul ONG de peste 14 ani. Trei ani și jumătate a făcut parte din echipa uneia dintre cele mai mari fundații filantropice din lume, United Way. A coordonat proiecte și campanii de advocacy pentru International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (câștigătoarea Premiului Nobel în 2017), iar în acest moment este coordonator de proiecte la Fundația Centrul de Resurse pentru Participare Publică. Anda este trainer acreditat cu peste 1.500 de participanți în sesiuni facilitate pe teme precum managementul organizațional, management de proiect, fundraising, organizare comunitară, advocacy, evaluare de impact, dezvoltarea de coaliții și raportare non-financiară.
Trainingul de Fundraising este organizat de Guvernanța programului European Youth Village (formată din Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile) și face parte dintr-un Programului de formare #înRITMrural, care va cuprinde în total 10 traininguri online de două zile pentru tineri, lucrători de tineret și grupuri informale ale tinerilor din mediul rural, cât și reprezentanți ai organizațiilor de tineret care activează în rural. Toate trainingurile vor fi adaptate contextului rural în care tinerii, grupurile de inițiativă și organizațiile de tineret membre în comunitatea European Youth Village acționează, pentru a le crește capacitatea de acțiune la nivel local, județean și național.
European Youth Village este un program de dezvoltare și organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, ce urmărește să dezvolte întregul ecosistem de tineret din mediul rural. Prin acest program activăm tinerii și autoritățile publice din comunitățile rurale și contribuim la dezvoltarea de comunități autonome de tineri în mediul rural.
Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „European Youth Village – Un program de referință pentru sectorul de tineret din mediul rural”, proiect derulat de Asociația pentru Dezvoltare Activă în parteneriat cu Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să consolideze capacitatea programului European Youth Village de a deveni un program de referință pentru dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural și de a contribui strategic la schimbări sistemice care să vină în sprijinul tinerilor și întregului ecosistem de tineret din mediul rural din România prin coalizarea sectorului, influențarea și monitorizarea politicilor publice și diversificarea oportunităților, resurselor și instrumentelor de sprijin pentru organizații și tineri.