Acum, mai mult ca oricând, e important să ne gândim la tinerii implicați și educatorii responsabili care fac lucrurile să se miște la nivel local, cei care ne inspiră și ne dau încredere că lumea în care vrem cu toții să trăim se schimbă în bine prin acțiunile lor. Avem cu toții misiunea de a-i găsi și de a-i nominaliza spunând povestea lor. Îi vom sărbători apoi pe cei care schimbă satele și comunele din România, dar și proiectele de impact, la cea de-a doua ediție a Galei Tinerilor din Mediul Rural, care va avea loc online, pe 21 noiembrie 2020.
Cea de-a doua ediție a Galei Tinerilor din Mediul Rural este organizată de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free-Asociația pentru Sprijiniea Societății Civile, în parteneriat cu Primăria Aroneanu, în cadrul programului European Youth Village/ Satul European de Tineret, implementat cu sprijinul programului Erasmus Plus.
Nominalizările continuă în această săptămână la cele trei categorii, prin completarea Formularului de candidatură, cel târziu până la 1 noiembrie 2020. Mai multe detalii și criterii de jurizare sunt disponibile pe pagina dedicată Galei aici.
Pentru categoriile „Tânăr implicat” și „Educator responsabil” nominalizările pot fi făcute de către oricine, cu aprobarea prealabilă a persoanei nominalizate. Pentru categoria „Proiect cu impact” nominalizarea poate fi făcută de către un reprezentant al organizației, instituției sau grupului informal ce a implementat proiectul, cu acordul reprezentantului legal. Înainte de a completa aplicația, nu uitați să consultați criteriile de jurizare pentru fiecare categorie pentru care vreiți să faceți nominalizarea. De asemenea, nu uitați să încarcați 3-5 fotografii reprezentative pentru nominalizare, pe platforma Wetransfer (https://wetransfer.com/) și să introduceți linkul de transfer în ultima secțiune din formularul de nominalizare.
Tânăr implicat
La această categorie pot fi nominalizați tinerii din mediul rural, cu vârsta cuprinsã între 14 și 35 de ani, implicați în viața comunităților lor (sau alte comunitãți rurale), fie în calitate de voluntari într-o organizație nonguvernamentalã sau instituție publicã, fie membri într-un grup informal de tineri sau pur și simplu tineri cu inițiativă, care, prin ceea ce au fãcut în ultimii doi ani (2019-2020), au contribuit la dezvoltarea de oportunitãți pentru tinerii din mediul rural sau la îndeplinirea celorlalte direcții și/sau prioritãți strategice ale programului Satul European de Tineret.
Educator responsabil
La această categorie pot fi nominalizați lucrătorii de tineret, profesorii, mentorii sau alte persoane adulte (peste 18 ani) care lucrează în mod direct și la firul ierbii (grassroots) cu tinerii din mediul rural și care, prin activitatealor de zi cu zi, sprijină și/sau contribuie la dezvoltarea personală, profesională și socială a acestora prin inițiative de, cu și pentru tinerii din mediul rural.
Proiect cu impact
La această categorie pot fi nominalizate proiectele finalizate în perioada 01 septembrie 2019 – 01 noiembrie 2020, care au contribuit la dezvoltarea de oportunitãți pentru tinerii din mediul rural sau la îndeplinirea celorlalte direcții și/sau prioritãți strategice ale programului European Youth Village/Satul European de Tineret, care au implicat tineri din mediul rural (în calitate de beneficiari și/sau inițiatori) și au produs un impact în rândul acestora și/sau la nivelul comunităților rurale.
Testimonial: Daniela Tütös, Directoarea Școlii Private din Cartierul Romilor din Tinca, Coordonatoarea proiectului „Învață să vezi lumea prin ochi de fotograf” – proiect premiat la Gala Tinerilor din Mediul Rural 2019:
„Ne bucurăm și suntem onorați pentru faptul că proiectele noastre au fost apreciate și premiate la o gala națională de tineret. Suntem o echipă care dorește să facă o schimbare în comunitatea rurală din Tinca, dorește să aibă impact. În sensul acesta, muncim cu determinare, devotament, pasiune și responsabilitate. Aceste premii reprezintă o formă de apreciere a implicării colegilor mei. De aceea, sunt bucuroasă și onorată să primim aceste premii și să le împărtășim cu colegii. Mulțumim celor care și-au dat votul pentru aceste proiecte, celor care au văzut frumusețea și valoarea lor. Sunt recunoscătoare și celor care au inițiat această gală, în care sunt valorizate inițiativele din mediul rural. Vă așteptăm în comunitatea Tinca, să împărtășim idei, să învățăm unii de la alții pentru a schimba apoi, împreună, imaginea comunităților rurale.”