Guvernanța programului European Youth Village, împreună cu Banometru, organizează pe 15 mai 2021 primul atelier online de educație financiară pentru tinerii din mediul rural. Spunem primul, pentru că îți propunem să aducem acest tip de educație în cât mai multe comunități rurale. Începem cu tine!
Pentru cine este atelierul de educație financiară și cum mă înscriu?
La atelier pot participa tineri din mediul rural cu vârsta între 17-35 de ani, care se întreabă deja cum își pot gestiona mai bine banii pe viitor și sunt hotărâți să acționeze în sensul acesta. Înscrierile se fac prin completarea formularului online disponibil aici, până vineri, 14 mai, ora 14:00. Completarea acestui formular reprezintă confirmarea participării tale la atelier.
Cât durează atelierul?
Pe 15 mai 2021, timp de 2 ore (între 14:00 și 16:00) vom interacționa online, pe platforma Zoom. Mai multe detalii și linkul de conectare pe platforma Zoom le vei primi pe email.
Ce este educația financiară și la ce îmi folosește?
Educația financiară este un aspect esențial, care vine în completarea setului de abilități necesare pentru viață, cât și pentru a oferi un sprijin practic pentru realizarea oricăror obiective setate. Banii sunt un instrument extrem de util și ușor de înțeles, odată ce ne deschidem mințile să privim din perspective ancorate în realitate și acceptăm că deținem responsabilitatea pentru a ne crea viața financiară dorită, având în vedere și comunitatea din care facem parte.
Ce iau cu mine din acest atelier?
Acest atelier este pentru tine dacă îți dorești să:
-
Înțelegi cum poți utiliza mai bine avantajele și puterea colaborării, pentru îmbunătățirea situației financiare
-
Înveți să crești și să utilizezi optim capitalul social oferit de comunitatea din care faci parte
-
Faci inventarul abilităților pe care le poți monetiza, cât și cum poți dezvolta abilități care să-ți aducă mai mulți bani și să ofere și mai multă valoare celorlalți
-
Afli cât valorează o oră din viața ta
-
Privești obiectiv avantajele și dezavantajele asociate generării de venituri în rural și să identifici care formulă ar funcționa cel mai bine pentru tine
-
Conturezi imaginea vieții tale peste 10 ani din punct de vedere economic și nu numai, începând de pe acum să lucrezi la planul de acțiune pentru a materializa acea viziune
Cine sunt trainerii?
Atelierul de educație financiară este facilitat de Corneliu Ionescu și Silvia Mișu, traineri și coachi financiari în cadrul programului gratuit de sănătate financiară Banometru. Ei îți propun un cadru de descoperire, (re)învățare și îmbogățire cu perspective noi, care să-ți faciliteze calea către o relație sănătoasă cu banii tăi.
Cornel Ionescu
Economist de meserie și trainer din pasiune, Cornel are la activ peste 20 de ani de business și consultanță, timp în care s-a ocupat de evaluarea de companii și gestionarea procesului de achiziție și preluare a lor și dezvoltare imobiliară.
A devenit trainer acreditat ANC în 2007, iar în cursurile pe care le susține povestește oamenilor cu entuziasm despre educație financiară, planificarea afacerilor, sustenabilitate financiară, antreprenoriat și antreprenoriat social, finanțe pentru non-finanțiști.
A acordat consultanță pentru creșterea de afaceri sociale, unele dezvoltate de ONG-uri ca Fundația Pact, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, SOS – Satele Copiilor. A co-fondat business-ul de economie socială Wise Projects, care își propune să ajute orice antreprenor la început de drum să îşi plănuiască minuţios fiecare pas în construirea afacerii sale.
Super-puterile sale sunt creativitatea și capacitatea de a-i asculta oamenii fără a-i judeca.
Silvia Mișu
S-a specializat în formare profesională și consultanță în management de proiect, management organizațional, managementul resurselor umane și face asta de 18 ani. A co-fondat și un business de antreprenoriat social, Wise Projects. În ultimii 6 ani a coordonat programe de dezvoltare organizațională, planificarea strategică pentru mai mult de 80 de ONG-uri și afaceri sociale.
Prin proiectele în care se implică vrea să ajute oamenii să-și trăiască viața cu sens și să devină autonomi, adică să poată lua propriile decizii în deplină cunoștință de cauză. Misiunea sa personală este de a aduce valoare adăugată în 3 domenii-cheie: educație, sănătate și social.
Super-puterea sa este identificarea resurselor și a potențialului din fiecare om și susținerea sa să-și transpună acest potențial în realitate, banii nu sunt decat un mijloc pentru asta.
Ne vedem online pe 15 mai, cu multe momente AHA și idei practice de pus în aplicare!