#HAIDE la trainingul #înRITMrural: „Managementul Voluntarilor”, facilitat de Cori Pintea de la ProVobis să înveți despre voluntariat și cum să coordonezi o echipă de voluntari.
Trainingul se va desfășura în zilele de joi (12 octombrie) și vineri (13 octombrie), în intervalul orar 16:00-19:30 (în ambele zile), pe Platforma Zoom și se adresează tinerilor din mediul rural și lucrătorilor de tineret care lucrează cu tinerii din comunitățile rurale, inclusiv membrilor Rețelei RITM, tinerilor din Satele Europene de Tineret și echipelor de management din comunele finaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2024. De asemenea, pot aplica și organizații de tineret din urban, dar care lucrează și cu tineri din mediul rural.
Înscrierile la training se fac online, prin completarea următorului formular, până la data de 11 octombrie 2023, la ora 12:00. Pe 11 octombrie vom transmite participanților selectați link-ul de conectare pentru Zoom. Participarea în ambele zile este obligatorie.
Înscrie-te la training aici!
Principalele teme abordate în cadrul trainingului:
-
mituri despre voluntariat și managementul voluntarilor;
-
care este infrastructura pentru voluntariat în România;
-
ce prevede Legea Voluntariatului și care sunt documentele necesare în lucrul cu voluntarii;
-
sistemul de management al voluntarilor, rolul coordonatorului de voluntari
-
cum și de ce evaluăm impactul activităților de voluntariat;
-
comunicarea cu voluntarii;
-
tendințe actuale în voluntariat.
Despre trainer
Corina Pintea livrează cursuri de Managementul Voluntarilor de mai bine de 15 ani, atât la nivel național, cât și internațional, în cadrul unor proiecte sau la solicitarea organizațiilor și contractorilor. De asemenea, Corina facilitează teme conexe de formare – managementul programelor de voluntariat, cursuri pentru echipe de voluntari, dezvoltare organizațională, fiind implicată în numeroase activități educaționale pentru voluntari de toate vârstele și pentru organizații care lucrează cu voluntari sau sprijină dezvoltarea voluntariatului. Pe lângă rolul de formator în acest domeniu, este facilitator, moderator, consultant și dezvoltator de resurse în domeniul voluntariatului.
Au beneficiat de pe urma cursurilor de formare livrate de aceasta peste 120 de organizații din România și Europa, mari sau mici, atât implementatori de proiecte de voluntariat sub egida programelor EVS sau ESC, cât și organizații sau instituții publice active la nivel local, din diverse domenii (social, educațional, ecologic, cultural, etc), care au simțit nevoia să își îmbunătățească practicile de managementul voluntarilor.
Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „European Youth Village – Un program de referință pentru sectorul de tineret din mediul rural”, proiect derulat de Asociația pentru Dezvoltare Activă în parteneriat cu Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Mai multe informații despre proiect găsești aici.
European Youth Village este un program strategic de dezvoltare și organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, ce urmărește să dezvolte întregul ecosistem de tineret din mediul rural, atât în România, dar și la nivel european și internațional.
Prin acest program contribuim la dezvoltarea de comunități autonome de tineri în mediul rural și la consolidarea cadrului de politici publice la nivel național și european. Programul a început în 2018 și este coordonat la nivel național de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Asociația Go Free. Mai multe detalii despre programul European Youth Village și componentele sale poți găsi aici: